Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Pin On Kuih Muih Tradisi Fanpage Recipe
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan bawah hijau : 1 1/2 cawan santan cair; 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. 1 1/2 cawan santan cair; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Daun pisang (dilayur atas api). Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 1/2 cawan santan cair; Blend daun pandan dgn air. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Blend daun pandan dgn air. 1 1/2 cawan santan cair;
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Blend daun pandan dgn air. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Bahan lapisan bawah hijau : 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Bahan lapisan bawah hijau : Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Blend daun pandan dgn air. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Blend daun pandan dgn air. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 1 1/2 cawan santan cair; Daun pisang (dilayur atas api). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Blend daun pandan dgn air. Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Pin On Kuih Muih Tradisi Fanpage Recipe. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam kuih hijau kelapa. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan.
Daun pisang (dilayur atas api). Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Daun pisang (dilayur atas api).
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Posting Komentar untuk "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Pin On Kuih Muih Tradisi Fanpage Recipe"